Montage gevelpaneel

Veelgestelde vragen

Terug naar klantenservice
 • Wat is de maximale uitzetting van Keralit?
  Met Keralit hoeft u slechts rekening te houden een maximale uitzetting van 1 mm per meter, dus maximaal 6 mm op 6 meter (uitzettingscoëfficiënt 0,026mm/m/ºC).
 • Welke dikte hebben de Keralit gevelpanelen?
  Keralit gevelpanelen zijn altijd 17 mm dik ongeacht het model.
 • Op wat voor manier kan ik een hoek afwerken met Keralit?
  Er zijn twee hoeksystemen. De overlappende hoek met een ronde kant en de rechte hoek waarbij gebruik gemaakt wordt van eindkappen.
 • Waarom is bij verticale montage een dubbel regelwerk nodig?
  Dit is nodig voor een goede ventilatie. Een goede ventilatie is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.
 • Welke dikte moet het regelwerk minimaal hebben?
  In verband met voldoende ventilatie moet de ruimte tussen de ondergrond (vaak een waterdichte, dampopen folie) en de gevelbekleding ten minste 20 mm zijn.
 • Zijn er ook DWG of autocad tekeningen van Keralit?
  Alle principedetails van Keralit gevel- en dakrandpanelen zijn beschibaar  in pdf/dwg/dxf formaat van zowel het assortiment als de standaard situaties. Klik hier om rechtstreeks naar de tekeningen te gaan.
 • Kan Keralit tegen hoge temperaturen van lichtspotjes?
  U kunt lichtspots monteren in uw Keralit paneel. Er wordt wel geadviseerd flexibele spots te gebruiken met dubbele ring, zodat de lichtspot niet rechtstreeks in contact komt met het Keralit paneel. Nog beter is om LED verlichting te gebruiken, deze zetten aanzienlijk minder stroom om in warmte ten opzichte van halogeenverlichting hetgeen gunstig is voor minder stroomverbruik en warmteafgifte.
 • Zit er aan beide kanten van Keralit een beschermfolie?
  Nee, alleen aan de zichtzijde van Keralit zit over de toplaag een beschermfolie. Deze dient bij het monteren direct verwijderd te worden om het paneel op eventuele beschadigingen te controleren.
 • Waarom moet Keralit geventileerd worden aangebracht?
  Keralit is een kunststof holkamer product. Aan de achterzijde van het paneel kan er door kou-, warmtewisseling condensvorming ontstaan. Doordat u Keralit geventileerd aanbrengt verdwijnt deze condensvorming op een natuurlijke manier. Wanneer deze ventilatie niet gewaarborgd zou zijn betekend dit dat het vocht uw houtwerk of muur in kan trekken met alle nare gevolgen van dien (rotting/schimmels).
 • Kun je Keralit strak monteren zonder koppelstuk?
  Bij zowel Keralit gevel- en dakrand panelen wordt het niet geadviseerd om deze te verlengen zonder koppelstuk. Voor het verlengen van het gevel- of dakrandpaneel (maximaal 12 meter) dient u bij de gevelpanelen gebruik te maken van artikel 2813, artikel 2818 en artikel 2816, en bij de dakrandpanelen artikel 2838. Deze dient u strak tussen de panelen te plaatsen.
 • Kan ik de Keralit gevelpanelen op het houtwerk plaatsen?
  Het is belangrijk dat bij Keralit gevelpanelen de ventilatie achter het product wordt gewaarborgd. Wanneer u dit niet realiseert kan dit in de toekomst tot vervelende situaties leiden zoals rotting van het houtwerk of schimmelvorming op de muur.
 • Kan Keralit gevelbekleding worden gelijmd?
  Nee. Schroeven is voorgeschreven. Keralit dient op goed uitgelijnd, verduurzaamd regelwerk h.o.h 30 cm. te worden geschroefd.
 • Wat is de h.o.h montageafstand van Keralit?
  Keralit gevelpanelen dienen om de 30 cm te worden geschroefd op goed uitgelijnd verduurzaamd regelwerk.
Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op
Keralit

Stuur ons een e-mail (24x7) en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

0523 - 615 631

Maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00

Postbus 57
7700 AB Dedemsvaart

K.v.K. nr. 05037856